11 skrytých funkcí watchOS 11

Apple spustil watchOS 11, nejnovější velkou aktualizaci softwaru pro kompatibilní modely Apple Watch, a také nové Apple Watch Series 10 a černou verzi druhé generace Apple Watch Ultra, přičemž oba jsou dodávány s předinstalovaným watchOS 11. Mezi nové funkce watchOS 11 patří aktualizace aplikace Cvičení a kroužků aktivity, aplikace Vitals, nové ciferníky a další.

watchOS 11 a 11 skrytých funkcí

V tomto článku jsme uvedli 11 funkcí a vylepšení v novém softwaru chytrých hodinek od společnosti Apple, z nichž mnohé se vám mohly dostat pod dohled. Mějte na paměti, že ‌watchOS 11 vyžaduje Apple Watch Series 6 nebo novější a iPhone XS nebo novější s iOS 18.

1. Pozastavení kroužků aktivity

Apple Watch vám nyní umožňují pozastavit vaše cíle aktivity, pokud si potřebujete odpočinout. Klepněte na hlavní displej Activity Rings na Apple Watch a uvidíte novou možnost Pause Rings, která ztlumí koučování a sledování cílů a zároveň zachová vaši sérii Move. Pokud tedy míříte na sérii a něco neočekávaného přeruší vaše úsilí (například když onemocníte), můžete sledování pozastavit, aniž byste ztratili a museli začít znovu. Možnosti pozastavení zahrnují dnešek, týden, až příští měsíc a vlastní (můžete pozastavit vyzvánění až na 90 dní).

2. Akční tlačítko s rychlou nabídkou

V Nastavení můžete tlačítku Akce přiřadit různé funkce, ale ve watchOS 11 to můžete udělat také pouhým dlouhým stisknutím tlačítka Akce.

Zobrazí se nabídka, která obsahuje Cvičení, Stopky, Trasový bod, Zpětná dráha, Potápění, Svítilna, Zkratka, Hlasová poznámka, Přeložit, Přístupnost a Rozpoznat hudbu. Volba funkce ji automaticky přiřadí tlačítku, aby fungovala při příštím stisknutí.

3. Připnutí minutky 

Aplikace Časovače vám nyní umožňuje připnout časovače, které pravidelně používáte, do horní části rozhraní aplikace. Jednoduše přejděte dolů na konec časovačů, klepněte na Upravit a poté klepněte na ikonu špendlíku na libovolném časovači, abyste jej připnuli nahoru.

4. Nové widgety

watchOS 11 přináší do Chytré sady několik nových inteligentních widgetů, včetně Vitals, Tides, Music Recognition, Check In, Translate a Photos.

5. Vitals

Apple vylepšil možnosti sledování spánku u Apple Watch zavedením aplikace Vitals. Aplikace zobrazuje zásadní údaje o zdravotním stavu přes noc, včetně srdeční frekvence, dechové frekvence, teploty zápěstí, hladiny kyslíku v krvi (pokud je k dispozici) a délky spánku. Jednou z klíčových funkcí aplikace je její schopnost stanovit personalizované typické rozsahy pro každou zdravotní metriku shromážděnou během spánku, což vám umožní rychle posoudit, jak jsou vaše aktuální metriky v porovnání s vašimi obvyklými vzory.

Aplikace odesílá upozornění, pokud několik metrik spadá mimo váš typický rozsah. Tato upozornění jsou doprovázena kontextovými informacemi zdůrazňujícími potenciální faktory, které mohou tyto hodnoty ovlivnit, jako jsou léky, změny nadmořské výšky, konzumace alkoholu nebo nemoc.

6. Přehrávejte zvuk prostřednictvím reproduktoru Apple Watch

Pokud máte Apple Watch Series 10 nebo Apple Watch Ultra 2, můžete si nyní vybrat reproduktory hodinek, přes které chcete přehrávat zvuk. Pokud máte hudbu nebo podcasty stažené do hodinek, i když nemáte AirPods nebo iPhone, stále je můžete poslouchat ze svého zápěstí. Chcete-li přepnout přehrávání z iPhonu na Apple Watch, v nabídce zvukového výstupu (dostupné přes ikonu vpravo nahoře na obrazovce Přehrávání) jednoduše klepněte na Ovládání dalších reproduktorů a televizorů a potom klepněte na Apple Watch.

7. Nový modulární Ultra ciferník

Ciferník Modular Ultra má novou možnost lunety, která zobrazuje vaši tréninkovou zátěž a údaje o životních funkcích. Vitals musí před zobrazením čehokoli shromáždit data pro sedm spánku (abyste mohli shromáždit celou sadu dat, musíte mít zapnutý režim spánku). Tréninková zátěž je založena na úsilí vašeho tréninku za poslední čtyři týdny.

8. Živé aktivity v Chytré sadě

V neposlední řadě přináší watchOS 11 podporu Live Activities pro Apple Watch. Pokud tedy máte na svém iPhonu probíhající živou aktivitu, bude se také pohodlně zobrazovat v horní části vaší Chytré sady, což vám umožní sledovat, jak aktivita probíhá přímo na vašem zápěstí.

9. Rychlejší ukončení režimu spánku

V předchozích verzích watchOS jste museli dlouze stisknout Digital Crown po dobu asi tří sekund, abyste opustili režim spánku. Toto zpoždění mi připadalo jako věk uprostřed noci. Naštěstí ve watchOS 11 stačí stisknout korunku Digital Crown a váš běžný ciferník se okamžitě zobrazí.

10. Přidejte chybějící minuty cvičení

Pokud cvičení pozastavíte a poté budete pokračovat v cvičení, ale zapomenete v něm pokračovat na hodinkách, aplikace Cvičení se vás nyní zeptá, zda chcete pokračovat – a dokonce vám nabídne přidání minut, které jste zmeškali.

11. Změna tónu upozornění

V Nastavení ➝ Zvuky a haptika si všimnete nových možností výběru vyzváněcího tónu a tónu textu, které vaše Apple Watch vydávají, a také možnosti přizpůsobit si jednotlivá upozornění pro novou poštu, kalendář, připomenutí a výchozí.