Aplikace Fotky v iOS 18 dostala zásadní novinky

Apple představil zásadní přepracování aplikace Fotky v iOS 18 a sjednotil její různé sekce do jediného rolovatelného zobrazení. Toto nové zobrazení knihovny má za cíl zjednodušit navigaci a zlepšit přístup k vašim sbírkám fotografií. Zde je návod, jak se pohybovat v aktualizovaném rozhraní.

Aplikace Fotky v iOS 18

Když v iOS 18 na iPhone otevřete aplikaci Fotky, okamžitě si všimnete absence samostatných záložek. Místo toho vás přivítá hlavní mřížka knihovny fotografií, která zobrazuje asi 30 obrázků najednou. Chcete-li získat přístup k dalšímu obsahu, který se dříve nacházel na samostatných kartách, jednoduše přejděte dolů. Toto nové rozvržení kombinuje prvky z dřívějších sekcí „Pro vás“ a „Alba“ do jednoho soudržného pohledu.

Chcete-li upravit počet obrázků zobrazených na obrazovce, musíte nejprve přejet prstem dolů, abyste vstoupili do úplného zobrazení knihovny fotografií. Odtud použijte gesta sevření k přiblížení nebo oddálení, což vám umožní zobrazit více nebo méně obrázků najednou. V tomto zobrazení také najdete známé organizační možnosti pro procházení vaší historie fotografií v letech a měsících. Všimněte si, že možnost Dny byla odstraněna a nahrazena kolekcí Poslední dny, která je přístupná posouváním dolů.

Fotky iOS 18

Navigace v nové aplikaci Fotky hodně spoléhá na vertikální rolování. Při procházení vaší knihovnou narazíte na různé sbírky obrázků, které byly dříve umístěny na kartě „Pro vás“, následované vašimi alby. Chcete-li se vrátit na hlavní mřížku, jednoduše přejeďte zpět nahoru. V celé aplikaci si také všimnete modré ikony vyhledávání pro rychlý přístup k funkci vyhledávání a také tlačítka Vybrat pro správu více obrázků.

Fotky iOS 18

I když si na nové rozložení obrazovky vše v jednom může chvíli zvykat, zachovává si většinu funkcí z předchozích verzí aplikace Fotky. Redesign má za cíl nabídnout plynulejší procházení, které vám umožní přístup k celé vaší knihovně fotografií a vybraným sbírkám bez přepínání mezi kartami. Při prozkoumávání nového rozhraní snad zjistíte, že tento zjednodušený přístup usnadňuje znovuobjevování a správu vašich vzpomínek v iOS 18.