ChatGPT na iPhone funguje i na pozadí

Společnost Apple spolupracuje s OpenAI na integraci její technologie ChatGPT do systému iOS 18, který bude na podzim uveden do všeobecného prodeje. Do té doby vám přinášíme způsob, jak s ChatGPT na iPhonu komunikovat - ať už na něm děláte cokoli.

Společnost OpenAI loni uvedla na trh bezplatnou aplikaci ChatGPT pro iPhone a iPad. Pomocí této aplikace můžete komunikovat s chatbotem s umělou inteligencí prostřednictvím textového vstupu a hlasu, což vám umožní maximálně využít jeho generativní umělou inteligenci a získat odpovědi na otázky a rady na nejrůznější témata.

ChatGPT na iPhone

OpenAI uvádí, že ChatGPT může pomoci s následujícími otázkami:

  • Okamžité odpovědi: Získejte přesné informace, aniž byste museli procházet reklamy nebo více výsledků.
  • Rady na míru: Poradit se můžete s vařením, plánováním cest nebo psaním promyšlených zpráv.
  • Kreativní inspirace: Vygenerujte nápady na dárky, načrtněte prezentace nebo napište dokonalou báseň.
  • Profesionální vstupy: Zvyšte produktivitu díky zpětné vazbě k nápadům, shrnutí poznámek a odborné pomoci s tématy.
  • Příležitosti ke vzdělávání: Prozkoumejte nové jazyky, moderní dějiny a další informace vlastním tempem.

Historie je synchronizována napříč zařízeními, takže své interakce s ChatGPT uvidíte jak na webu, tak na zařízeních se systémem iOS, a je v ní integrován systém rozpoznávání řeči Whisper.

Jednou z méně známých funkcí aplikace je funkce Konverzace na pozadí. V podstatě umožňuje aplikaci ChatGPT pokračovat ve zpracování a odpovídání na vaše dotazy, i když aplikace není aktivně otevřena na obrazovce. To znamená, že můžete přepínat do jiných aplikací nebo provádět jiné úkoly na iPhonu, aniž byste přerušili konverzaci. Zde je návod, jak ji spustit.

Hovor s ChatGPT na pozadí na iPhonu

  • Stáhněte si aplikaci ChatGPT pro iPhone.
  • Spusťte aplikaci a přihlaste se ke svému účtu OpenAI nebo si vytvořte nový.
  • Po zobrazení hlavní obrazovky klepněte na ikonu sluchátek v pravém dolním rohu a vstupte do hlasového režimu.
  • Povolte ChatGPT připojení k Voice. Poté můžete ihned začít komunikovat. K dispozici jsou ruční ovládací prvky, které umožňují pozastavit, obnovit a ukončit hlasovou konverzaci. Když budete chtít na iPhonu dělat něco jiného, jednoduše přejeďte prstem z aplikace ven a povolte režim Konverzace na pozadí. 

ChatGPT nyní aktivně naslouchá na pozadí a stačí začít mluvit a pokračovat tam, kde jste skončili. Pokud máte iPhone s funkcí Dynamic Island, zobrazí se symbol ChatGPT a ikona mikrofonu, což znamená, že aplikace poslouchá a je připravena k chatu.

Pokud iPhone zamknete, režim Konverzace na pozadí zůstane aktivní a zobrazí se jako karta živé aktivity na zamykací obrazovce. To znamená, že můžete pokračovat v hovoru s ChatGPT, i když jste zaneprázdněni něčím jiným, pokud je váš iPhone poblíž. Podle společnosti OpenAI je funkce Konverzace na pozadí navržena tak, aby byla úsporná a minimalizovala dopad na výdrž baterie optimalizací procesů na pozadí a snížením zbytečného používání.

Změna hlasu

Hlasový chat byl vytvořen s řadou hlasových herců (možná jste slyšeli o nedávné kontroverzi ScarJo) a pokud vám aktuální hlas nesedí, můžete si vybrat z několika možností.

  • Klepněte na ikonu postranního panelu v levém horním rohu hlavního okna ChatGPT.
  • Klepnutím na profil účtu otevřete Nastavení.
  • V části "Hlasový režim" klepněte na položku Hlas.
  • Vyberte si z možností Breeze, Juniper, Ember a Cove. Po klepnutí se zobrazí ukázka hlasu.
  • Klepnutím na Potvrdit potvrďte výběr hlasu.

Přiřazení hlasového režimu akčnímu tlačítku iPhone

Pokud máte iPhone s akčním tlačítkem (například modely iPhone 15 Pro), můžete mu snadno přiřadit hlasový režim ChatGPT pro rychlý přístup.

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na tlačítko Akce.
  • Přejeďte na možnost Zkratky a klepněte na volič akcí.
  • Vyhledejte položku "ChatGPT" a poté vyberte zkratku Spustit hlasovou konverzaci.

To je vše, co je k tomu potřeba. Nyní můžete jednoduše dlouhým stisknutím akčního tlačítka na iPhonu zahájit hlasovou konverzaci, ať už jste v jiné aplikaci, nebo je vaše zařízení zamčené.

Pokud máte z této funkce obavy o soukromí, ale přesto chcete aplikaci ChatGPT používat, máme pro vás dobrou zprávu: Tento týden společnost OpenAI v tichosti nasadila novou možnost vypnutí konverzací na pozadí. Přepínač najdete v Nastavení v části "Hlasový režim". To, že je vypnutý, poznáte podle toho, že v pravém horním rohu obrazovky iPhonu nebude vidět oranžová tečka označující aktivitu mikrofonu.

Hlasový režim bude ještě lepší

Některé zajímavé funkce hlasového režimu GPT-4 jsou na obzoru, ale zatím nebyly uvedeny do provozu. Patří mezi ně pokročilé ovládací prvky pro změnu emocí a tónu odpovědí, díky nimž bude interakce ještě přirozenější. Zatímco hlasy si již můžete do jisté míry přizpůsobit, na plné integraci hlasových a vizuálních vstupů, která slibuje bohatší a interaktivnější zážitky, se teprve pracuje.

OpenAI také uvádí, že vývojáři brzy získají přístup k širší škále rozhraní API, aby mohli lépe přizpůsobit hlasové interakce svým potřebám, a vylepšit tak aplikace, jako jsou služby zákazníkům. Chystá se také rozšířená podpora různých přízvuků a dialektů, díky čemuž bude systém přístupnější po celém světě. A konečně, postupně se zavádějí podrobnější kontroly ochrany soukromí pro správu a kontrolu hlasových dat. Díky těmto aktualizacím bude hlasový režim GPT-4 ještě univerzálnější a uživatelsky přívětivější.