10 nejlepších funkcí v iOS 17

Jste připraveni vyzkoušet všechny novinky v iOS 17? Tady je 10 nejlepších funkcí iOS 17, které byste měli vyzkoušet - od nového klidového režimu displeje přes funkce zdraví, interaktivní widgety až po nové Zprávy, Live Voicemail a offline Apple Mapy a další.

Po beta testování, které probíhalo od června do září, společnost Apple oficiálně uvedla iOS 17 pro všechny 18. září, týden po své akci iPhone 15.
Přestože změn a nových funkcí v iOS 17 je mnohem více než 10, zde se podíváme na ty, které budou pravděpodobně nejzajímavější a nejužitečnější.

Top 10 funkcí iOS 17

Klidový režim iPhonu

Apple letos v iOS 17 vylepšuje zážitek ze zamčené obrazovky novým režimem StandBy na šířku pro iPhone.

Některé z dostupných možností zahrnují duální zobrazení s možností přizpůsobení, zatímco jiné mají různé ciferníky hodin, které zabírají celou obrazovku. V klidovém režimu můžete používat i widgety třetích stran.

iOS 17 Klidový režim

Pohlednice kontaktu

Dalším šikovným způsobem, jak iOS 17 více přizpůsobit, jsou Pohlednice kontaktů. K dispozici je spousta možností vytváření různých designů a můžete je vytvářet pro sebe i pro ostatní.

Pohlednice kontaktu iOS 17

Živá hlasová schránka

Díky živé hlasové schránce můžete snadno zjistit, zda chcete hovor zvednout, když vám někdo zanechává vzkaz, aniž byste mu museli volat zpět.

živá hlasová schránka iOS 17

Osobní hlas

Osobní hlas je působivá funkce, která uživatelům umožňuje uložit svůj hlas pro případ, že by o něj v budoucnu přišli. Ať už se jedná o osoby s degenerativním onemocněním, nebo pokud chcete být prostě jen připraveni, Personal Voice umožňuje snadno vytvořit a bezpečně uložit repliku vašeho hlasu.

Osobní hlas iOS 17

Apple Mapy offline

Chcete šetřit baterii nebo nemáte připojení tam, kam jedete? V systému iOS 17 si můžete stáhnout Mapy Apple pro offline použití.

Apple Mapy offline

Sdílená hesla

Sdílení hesel s kýmkoli nebo s jakoukoli skupinou je bezproblémové díky možnosti vytvářet sdílené trezory iCloud Klíčenky.

Sdílení hesel iOS 17

Automatické odstraňování ověřovacích kódů

Jednoduchá a velmi užitečná funkce v iOS 17 umí automaticky mazat texty kódů 2FA po jejich použití.

Mazání ověřovacích kódů iOS 17

Interaktivní widgety

Widgety se dočkaly příjemného vylepšení díky funkcím přímo na domovské nebo zamykací obrazovce. Teď můžete snadno ovládat například prvky chytré domácnosti, rovnou odškrtávat splněné položky v seznamu připomínek nebo otevírat jednotlivé poznámky.

Interaktivní widgety iOS 17

Nálepky zpráv a nové uživatelské rozhraní

Místo toho, aby byly reakce na emoji omezené na šest možností zpětného klepnutí, můžete v iOS 17 reagovat na jakýkoli text nebo obrázek emoji nebo vlastní nálepkou. Spolu s tím je tu i nové uživatelské rozhraní aplikací iMessage.

Zprávy Nálepky iOS 17

Vzdálenost od obrazovky

Jedná se o novou funkci pro zdraví očí, která pomáhá předcházet namáhání očí u všech věkových kategorií a u dětí snižuje pravděpodobnost krátkozrakosti, snadno se nastavuje a je velmi efektivní.

Vzdálenost od obrazovky iOS 17