Jak naplánovat odeslání zprávy na později na iPhone

Apple v systému iOS 18 představil významnou aktualizaci možností zasílání zpráv pomocí nové funkce „Odeslat později“. Tento doplněk aplikace Zprávy nyní umožňuje uživatelům plánovat textové zprávy pro budoucí doručení, čímž se zvyšuje flexibilita a pohodlí chatovací platformy.

Jak poslat zprávu později na iPhone

Funkce Odeslat později, která je k dispozici výhradně pro konverzace iMessage, umožňuje uživatelům sestavit zprávy předem a nastavit konkrétní čas nebo datum jejich odeslání. Tato funkce je užitečná zejména pro zapamatování důležitých dat nebo pro řízení komunikace v různých časových pásmech. Funguje jak na zařízeních iPhone s iOS 18, tak na tabletech iPad s iPadOS 18.

Implementace společnosti Apple se bezproblémově integruje do stávajícího rámce iMessage. Funkce funguje pro individuální i skupinové chaty za předpokladu, že všichni účastníci používají zařízení Apple s povolenou funkcí iMessage. Je však důležité poznamenat, že tato funkce není k dispozici při zasílání zpráv uživatelům systému Android nebo ve standardních SMS konverzacích.

Zde je návod, jak naplánovat zprávu v systémech iOS 18 a iPadOS 18:

  • Otevřete konverzaci v aplikaci Zprávy.
  • Klepněte na tlačítko „+“ na levé straně textového pole.
  • Vyberte možnost Odeslat později.

Zprávy iOS 18

  • Zadejte svou zprávu.
  • Chcete-li změnit čas odeslání, klepněte na modrou bublinu, která je ve výchozím nastavení zítra 9:00. Odtud se zobrazí posuvník, který vám umožní zadat datum a čas.
  • Po výběru času a zadání zprávy klepněte na modrou šipku a naplánujte ji.

Odeslat později iPhone

Naplánované zprávy se zobrazují v dolní části konverzace. Pokud chcete změnit čas zprávy nebo ji zrušit, klepněte na tlačítko Upravit. Zobrazí se možnosti upravit čas, odstranit zprávu nebo ji okamžitě odeslat.

Všimněte si, že zprávy lze naplánovat až 14 dní dopředu, takže pokud je například 1. srpna, můžete je naplánovat až do 15. srpna. Zprávy se odesílají, i když je iPhone offline bez Wi-Fi nebo mobilního připojení.