Jak restartovat iPhone 15 a iPhone 15 Pro

Modely Apple iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max se dodávají ve stejných rozměrových variantách jako loňská řada iPhone 14 a mají podobné designové prvky jako modely z roku 2022, například celoobrazovkový design, Dynamic Island a žádné tlačítko Home na přední straně.

Způsob tvrdého resetování nebo vynuceného restartu se proto oproti předchozí řadě nezměnil. Pokud přesto přecházíte ze zařízení s tlačítkem plochy (Home), čtěte dál a dozvíte se, jak iPhone 15 natvrdo resetovat nebo násilně obnovit, protože tento postup se vám může hodit, pokud se zařízení z nějakého důvodu porouchá nebo přestane reagovat.

Jak restartovat iPhone 15 (všechny modely)

  • Rychle stiskněte a uvolněte tlačítko zvýšení hlasitosti.
  • Rychle stiskněte a uvolněte tlačítko snížení hlasitosti.
  • Stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se nezobrazí Apple logo, a poté boční tlačítko uvolněte.

iPhone 15 restart

Během tohoto procesu se zobrazí posuvník pro vypnutí iPhonu. Ignorujte ho a pokračujte v držení bočního tlačítka, dokud obrazovka nezčerná. V tu chvíli se objeví logo Apple a po dokončení restartu se obrazovka opět aktivuje.

Použitím procesu vynuceného restartu zabráníte tomu, abyste museli iPhone úplně vypnout, což vyžaduje několik dalších kroků a trvá déle, než se znovu spustí.

Pokud chcete iPhone vypnout, můžete učinit tak, že v aplikaci Nastavení přejdete do sekce Obecné, sjedete dolů a vyberete možnost Vypnout.