Jak rychle nabíjet iPad a co je k tomu potřeba

Apple v průběhu let zahrnul do svých iPadů různé napájecí adaptéry a současná řada přichází s 20W nabíječkami. Co ale k rychlému nabití iPadu potřebujete? Zde je to, co již možná máte, co bude fungovat, nebo co musíte koupit, abyste nabíjeli co nejrychleji.

Apple nabízí rychlé nabíjení pro iPhone, iPad a Mac. Nicméně, s iPhone a Mac, testuje a konkrétně uvádí, že zařízení mohou získat až 50 % baterie za pouhých 30 minut.

Apple adaptér 20W

U iPadu Apple sdílí nabíječky, které můžete použít pro „rychlejší nabíjení“, ale společnost neuvádí přesně stejný nárok na 50% nabití za ~ 30 minut – i když je to pravděpodobně blízko této rychlosti.

Jak rychle nabíjet iPad

  • Použijte 30W nebo výkonnější napájecí adaptér
  • Apple říká, že s iPadem můžete pro rychlejší nabíjení použít výkonnější napájecí adaptér USB-C – jako je ten, který byl dodán s MacBookem
  • To zahrnuje Apple 29, 30, 35, 61, 67, 87 nebo 140W USB-C napájecí adaptér, který je dodáván s MacBooky nebo prodáván samostatně.
  • Můžete také použít USB-C nabíječku třetí strany s výkonem nad 20 W pro rychlé nabíjení iPadu, jako je kompaktní Hoco N14, dvouportová Tactical Base Plug Dual nebo opravdu výkonná Tech-Protect NC100W, se kterou dobijete i MacBook

Tech-Protect NC100W

  • Další tip pro rychlejší nabíjení iPadu, je vypnutí obrazovky a/nebo zapnutí režimu Letadlo.
  • Můžete také použít nabíječky s vyšším výkonem se staršími iPady Lightning, i když se nenabíjejí tak rychle jako moderní iPady USB-C.

Stejně jako iPhone nebo Mac i iPad určuje, kolik energie má odebírat z napájecího zdroje, a proto je bezpečné používat napájecí adaptéry, které mohou nabídnout mnohem více energie, než jaké využije iPad.

Zde je úplné prohlášení Applu o co nejrychlejším nabíjení iPadu:

Pokud máte napájecí adaptér USB-C s vyšším výkonem – například ten, který byl dodán s notebookem Mac – můžete jej použít s iPadem pro rychlejší nabíjení. Svůj iPad můžete také nabíjet připojením k portu USB-C na počítači.

Je zajímavé, že Apple nemá konkrétní dokument podpory pro rychle nabíjecí iPad, stejně jako pro „Rychlé nabíjení vašeho iPhone“.