Jak rychle nabít iPad? Podívejte se, co je k tomu potřeba

Apple ke svým iPadům v průběhu let dodával různé napájecí adaptéry a současná řada se dodává s 20W nabíječkami. Co ale potřebujete k rychlému nabíjení iPadu? Zde je přehled toho, co už možná máte a bude fungovat, nebo co si musíte koupit, abyste nabíjeli co nejrychleji.

Apple nabízí rychlé nabíjení pro iPhone, iPad a Mac. U iPhonu a Macu však testuje a výslovně uvádí, že zařízení mohou získat až 50 % baterie za pouhých 30 minut.

U iPadu Apple sdílí nabíječky, které můžete použít pro „rychlejší nabíjení“, ale společnost neuvádí stejné přesné tvrzení o 50% nabití za ~30 minut - i když se to pravděpodobně blíží této rychlosti.

Jak rychle nabít iPad

  • Použijte 30W nebo výkonnější napájecí adaptér.
  • Apple tvrdí, že pro rychlejší nabíjení můžete s iPadem použít „napájecí adaptér USB-C s vyšším výkonem - například ten, který se dodává s notebookem Mac...“.
  • To se týká napájecího adaptéru Apple 29, 30, 35, 61, 67, 87 nebo 140W USB-C, který se dodává s MacBooky nebo se prodává samostatně.
  • K rychlému nabíjení iPadu můžete použít také nabíječku USB-C od jiného výrobce s výkonem nad 20 W, například kompaktní 30W, 40W dvouportovou nabíječku USB-C nebo 100W čtyřportovou nabíječku Tech-Protect.
  • Další tip pro rychlejší nabíjení iPadu: vypněte obrazovku a/nebo zapněte režim Letadlo.
  • Nabíječky s vyšším výkonem můžete použít i se staršími iPady Lightning, i když se nebudou nabíjet tak rychle jako moderní iPady s USB-C.

Stejně jako u iPhonu nebo Macu si iPad sám určuje, kolik energie bude ze zdroje odebírat, proto je bezpečné používat napájecí adaptéry, které mohou nabídnout mnohem vyšší výkon, než iPad využije.

Zde je celé prohlášení společnosti Apple o co nejrychlejším napájení iPadu:

Pokud máte napájecí adaptér USB-C s vyšším výkonem - například ten, který jste dostali k MacBooku - můžete ho použít k rychlejšímu nabíjení iPadu. iPad můžete nabíjet také připojením k portu USB-C na počítači.

Zajímavé je, že Apple nemá pro rychlé nabíjení iPadu žádný zvláštní dokument podpory, jako má pro „Rychlé nabíjení iPhonu“.