Jak rychle posílat fotky mezi zařízeními

Zařízení Apple podporují poměrně neznámé gesto tří prstů, které umožňuje velmi rychle sdílet fotografie napříč zařízeními. Je to šikovný trik, který se hodí, pokud vám nefunguje AirDrop nebo se vám synchronizace iCloud Fotek táhne celou věčnost.

Univerzální schránka je obvykle spojována s kopírováním a vkládáním textu, ale pomocí tohoto gesta ji můžete velmi dobře využít i pro sdílení obrázků mezi zařízeními.

Lze jej použít k rychlému kopírování obrázků mezi blízkými zařízeními pro vkládání do Zpráv, Poznámek, e-mailů, Stránek a dalších aplikací se vstupními poli.

Jak rychle gestem posílat fotky

Aby následující kroky fungovaly, musíte mít zapnutou Wi-Fi a Bluetooth a svá zařízení přihlášená ke stejnému Apple ID a připojená ke stejné síti.

  • Ujistěte se, že je v zařízeních povolena funkce Handoff: Na Macu vyberte Nastavení systému ➝ Obecné ➝ AirDrop & Handoff a přepněte přepínač vedle položky Povolit Handoff mezi tímto Macem a zařízeními iCloud. Na iPhonu/iPadu zapněte Nastavení ➝ Obecné ➝ AirDrop & Handoff a přepněte přepínač vedle položky Handoff.
  • Na iPhonu nebo iPadu proveďte na fotografii gesto sevření tří prstů. V počítači Mac použijte klávesovou zkratku Command+C.
  • Přepněte na zařízení, se kterým chcete fotografii sdílet, a poté ji třemi prsty stiskněte směrem ven a vložte ji do textového pole. Pokud používáte Mac, můžete toto gesto provést na trackpadu nebo použít klávesovou zkratku Command+V.

To je vše. Že byla vaše gesta třemi prsty rozpoznána, poznáte podle toho, že se v horní části obrazovky zařízení objeví nápisy "Kopírovat" a "Vložit".