Jak skrýt názvy aplikací na iPhone?

V systému iOS 18, který je v současné době ve fázi beta, Apple rozšířil možnosti přizpůsobení domovské obrazovky na iPhonu a díky novému nastavení je nyní možné zvětšit ikony a widgety aplikací skrytím jejich popisků.

Jak skrýt názvy aplikací na iPhonu

Po aktivaci nastavení v systému iOS 18 se z mřížky odstraní názvy aplikací, čímž se díky ušetřenému místu zvětší velikost ikon a widgetů na Domovské obrazovce. S většími ikonami stále získáte maximálně šest řádků ikon se čtyřmi ikonami v každém, tedy stejný počet, na který jste omezeni při zapnutých názvech ikon.

Pokud jste se svými oblíbenými aplikacemi natolik obeznámeni, že necítíte potřebu zobrazovat názvy pod ikonami, stojí za to to vyzkoušet. Po odstranění popisků se do popředí dostává design ikon aplikací, což vede k čistšímu vzhledu domovské obrazovky. Upozorňujeme, že toto nastavení je univerzální, takže nemůžete mít malé ikony na jedné stránce aplikací a velké ikony na jiné stránce aplikací.

Následující kroky ukazují, jak se to dělá.

  • Stisknutím prázdného místa na Domovské obrazovce přejděte do režimu kmitání.
  • Klepněte na tlačítko Upravit (Edit) v levém horním rohu a poté vyberte možnost Přizpůsobit (Customize).
  • Na panelu přizpůsobení klepněte na možnost Velké (Large).
  • Klepnutím na prázdné místo skryjte panel přizpůsobení.

iOS 18

To je vše, co k tomu můžete říci. Pokud se rozhodnete, že chcete znovu vidět popisky aplikací, jednoduše zopakujte postup, ale místo toho vyberte v panelu přizpůsobení možnost Malý. iOS 18 je v současné době ve veřejné beta verzi a uživatelům iPhonu bude oficiálně uvolněn na podzim.