Jak ztmavit ikony na ploše iPhone

V iOS 18, aktuálně ve verzi beta, mají aplikace pro iPhone možnosti světlé i tmavé barvy, což umožňuje sladit barvu vašich ikon, když máte zapnutý tmavý režim. Pokračujte ve čtení, abyste zjistili, jak to funguje.

Jak ztmavit ikony na ploše iPhone

Vestavěné aplikace společnosti Apple mají v ‌iOS 18‌ světlé i tmavé barvy a aplikace třetích stran pravděpodobně poskytnou své vlastní alternativy světlých a tmavých ikon, aby odpovídaly vaší preferované estetice, až bude ‌iOS 18‌ uvolněn pro veřejnost, ale do té doby váš ‌iPhone‌ s radostí vygeneruje i jejich tmavé verze.

Všechny tmavé ikony jsou přepracovány s černým pozadím spíše než s bílým nebo barevným pozadím, díky čemuž lépe ladí s nastavením „Tmavý režim“. Kromě toho je možné zapnout tmavé ikony nezávisle na tom, zda máte povolený ‌‌Tmavý režim‌, takže můžete nechat zapnutý světlý režim při použití možnosti tmavé ikony, pokud chcete.

V souladu s ikonami „Dark Mode“ Apple také představil přepínač, díky kterému bude vaše tapeta tmavší. Následující kroky vysvětlují, jak přepnout barvy ikon tak, aby odpovídaly režimu Světlý nebo Tmavý.

  • Stisknutím a podržením mezery na domovské obrazovce nebo na stránce aplikace přejděte do režimu chvění.
  • Klepněte na Upravit v levém horním rohu.
  • V rozevírací nabídce vyberte možnost Přizpůsobit.
  • Na panelu přizpůsobení zvolte Tmavý, Světlý nebo Automaticky. (Automaticky zesvětlí nebo ztmaví ikony v závislosti na tom, zda je povolen režim Světlý nebo Tmavý.)
  • Klepnutím kamkoli mimo panel přizpůsobení jej zavřete a ukončíte režim úprav.

Všimněte si, že panel přizpůsobení má další nová nastavení, včetně jednoho pro ztmavení tapety (ikona slunce), možnosti zvětšit nebo zmenšit ikony a možnosti Odstín, která zabarví všechny vaše ikony (můžete dokonce odpovídat odstín barvou z tapety pomocí ikony kapátka).